Review of:

Reviewed by:
Rating:
5
On 30 januari 2018
Last modified:10 mei 2018

Summary:

Op zoek naar de beste password manager ter wereld? Dan zit je bij Dashlane goed, zeer uitgebreide wachtwoord software. Het is een wachtwoord generator, wachtwoord kluis en een automatische wachtwoord invuller. Alles in één, nooit meer je wachtwoord vergeten, verliezen of nog erger gehackt worden. al je wachtwoorden zijn met Dashlane encrypted, dus goed beveiligd.

Password manager

De password manager van Dashlane is zeer intuïtief, iets waar Dashlane een zeer grote focus op heeft. De wachtwoorden worden automatisch geordend en in de juiste map geplaatst. Past deze niet helemaal in de juiste, verplaats je wachtwoord met een klik of sleep deze in de juiste map.

Dashlane biedt een gemakkelijke installatie op de browser, zodat je altijd binnen één klik bij je wachtwoorden bent. Voor welke website dan ook. Zowel de app als de browser extensie van Dashlane vult automatisch elk login scherm in en zorgt ervoor dat je binnen één muisklik ingelogd bent.

dashlane review

Dashlane
Prijs:
Gratis OF 1$ p/m premium

Auteur:
Beoordeling:
5

 • Voordelen

  1. Gebruiksvriendelijkheid is zeer goed.
  2. Geschikt voor alle besturingssystemen. (iOS, Windows, Mac, etc)
  3. Tweevoudige beveiliging. (FIDO U2F)
  4. Geeft automatisch aan hoe veilig je ingevoerde wachtwoord is.
  5. Vangt ook facturen af voor webshop bestellingen.
  6. Automatisch invullen gebruikersnaam & wachtwoord.
  7. Automatisch wijzigen van wachtwoorden voor meer dan 500 websites.
 • Nadelen

  1. De wachtwoorden generator mag veiliger.

Automatisch formulier invullen

Een andere feature die ongeveer net zo belangrijk is als de password manager, is de form autofill feature. Wanneer je je aan wilt melden voor een website, een nieuwe app, of een gewoon programma. Dashlane vraagt automatisch of je al je gegevens in wilt laten vullen, daarbij wordt dan ook nog eens een wachtwoord gecreëerd. Je aanmelden op een website is nog nooit zo makkelijk geweest.

automatisch aanmelden

Digital Wallet

Niet alleen heeft Dashlane een password manager, autofill, password changer en een password generator. Een digital wallet is ook een onderdeel waar steeds meer vraag naar is, een digital wallet of wel een digitale portemonnee is een plek waar je al je betaalgegevens in opslaat. Van creditcard tot paypal account. Nu kun je met één simpele druk op de knop ook gewoon een betaling verrichten zonder al je gegevens handmatig in te vullen.

Creditcard gegevens en andere betaalgegevens veilig en encrypted toegankelijk. Zowel mobiel als via je pc of laptop.

creditcard veilig

Password generator

Met de Password generator maak je zelf met een muisklik een encrypted wachtwoord. Je kunt zelfs kiezen uit hoeveel tekens je wachtwoord moet bestaan. Op deze manier weet je zeker dat je wachtwoorden nooit achterhaald zullen worden.
password maker

Password changer

Dashlane heeft zelfs een password changer ontwikkeld, ze hebben met honderden websites en apps deals gesloten. Zodat jij met slechts één muisklik je wachtwoorden van meerdere websites tegelijk kunt veranderen. Je hoeft dus niet meer in te loggen bij de bekendste website om je wachtwoord te veranderen, alles gaat via de app van Dashlane.
wachtwoord veranderaar

Security Alerts

Sinds kort is er een security alerts feature, is een bekent bedrijf gehackt dan krijg je direct een waarschuwing hiervan via de app. Gebruik vervolgens de password changer om direct je wachtwoorden te veranderen.
wachtwoord beveiligen

Conclusie Dashlane

Een wachtwoordmanager met veel opties, gebruikersgemak en encrypted wachtwoorden? Dan is Dashlane de juiste partij voor jou. Je hoeft nooit meer een wachtwoord te onthouden.

13 antwoorden
 1. L verschuren
  L verschuren zegt:

  Een ontzettend fijne wachtwoordmanager, naar mijn mening de beste.
  Heb meerdere gratis wachtwoordmangers geprobeerd maar Dashlane is echt de beste.
  Fijn dat er een website is waar ik overigens een ervaring hierover achter kan laten.

  Beantwoorden
 2. Mark
  Mark zegt:

  Ik maak sinds januari gebruik van dashlane, ik kan niet meer zonder.
  op mobiel onderweg en thuis alles gesynct. Gebruikte altijd een boekje met al mn wachtwoorden erin, totdat ik deze kwijt raakte.
  Gelukkig na paar maanden weer teruggevonden, maar dat heeft mij ertoe gezet om toch te gaan voor online wachtwoordmanager.

  Beantwoorden
 3. Gesso Bos
  Gesso Bos zegt:

  Beste Mark,
  Is er ook een nederlandse gebruikerssite, waar je hulp kunt krijgen? Ik blijf het na 1 week moeiijk vinden.
  Mijn engels is niet optimaal, vertaal soms, maar nog!

  Beantwoorden
  • passwkd
   passwkd zegt:

   Beste Steven,

   Jazeker.
   Dit zou moeten werken.
   Je kunt het ook gratis testen, om te kijken of het iets voor je is.

   Mvg Password-manager.nl

   Beantwoorden
 4. jan de kleuver
  jan de kleuver zegt:

  Misschien een domme vraag.
  Maar als mijn password van Dashlane gekraakt wordt omdat ze mijn pc hacken, dan heeft men toch toegang tot al mijn wachtwoorden/bestanden?

  Beantwoorden
  • passwkd
   passwkd zegt:

   Hoi Jan,

   Nee hoor.
   Allereerst moeten ze je hoofdwachtwoord weten, want die is encrypted en weet alleen jij.
   Daarnaast staan de wachtwoorden in de cloud en niet op je computer.

   Beantwoorden
 5. Steven Verstraten
  Steven Verstraten zegt:

  Goedemorgen,
  Ik heb begrepen dat de gratis versie, maar op één apparaat geïnstalleerd kan worden; er is dus geen sprake van synchronisatie. Hoe zit het met andere functionaliteiten en de beveiliging van de gratis versie?
  Steven Verstraten

  Beantwoorden
 6. Jaap
  Jaap zegt:

  Goedendag. Heb getracht deze manager te instaleren en te gebruiken moet zeggen als dit simpel moet zijn dan weet ik het niet meer. Wat een ingewikkelde en gebruikers onvriendelijke site. Niets werkt meteen moeilijk te ontcijferen wanneer je welke invoer gegevens moet gebruiken en alles in het Engels . Niet te vatten dat men dit simpel durft te noemen.

  Beantwoorden
 7. Jack
  Jack zegt:

  Ik gebruik dashlane nu een jaar naar zeer tevredenheid alleen vind ik het jammer dat ik niet kan verlengen omdat er geen mogelijk is om te betalen met ideal.
  Echt een gemiste kans erg jammer dit

  Beantwoorden
 8. Elsa
  Elsa zegt:

  “Password changer
  Dashlane heeft zelfs een password changer ontwikkeld, ze hebben met honderden websites en apps deals gesloten. Zodat jij met slechts één muisklik je wachtwoorden van meerdere websites tegelijk kunt veranderen. Je hoeft dus niet meer in te loggen bij de bekendste website om je wachtwoord te veranderen, alles gaat via de app van Dashlane.”

  HOE DAN??

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *