Password Boss een van de grotere wachtwoordmanager, internationaal komt Password Boss altijd in de top 10 terecht van beste wachtwoordmanagers. Zo bezit de app een dubbele verificatie methode (2FA), automatisch gebruikersnaam en wachtwoord invullen en delen van wachtwoorden.

Beginnen met Password Boss

Het is gemakkelijk om de wachtwoordmanager te gebruiken. Download en installeer de software en test het gratis voor 30 dagen. Zo weet je zeker dat je Password Boss een goede wachtwoordmanager vindt. Wanneer je start met Password Boss vragen ze je om al je gegevens in te vullen. Zo krijg je een checklist te zien die je kunt voltooien door alle beveiligingszaken op orde te hebben. Maar ook door alle opties en mogelijkheden geprobeerd te hebben. Zeer fijn is dat, omdat je op deze manier bekent raakt met de software.

password boss wachtwoordmanager

Prijs:
30 dagen gratis
1 jaar €2.52 per maand
2 jaar €1.87 per maand
3 jaar €1.58 per maand

Auteur:
Beoordeling:
5

Beveiliging

Je wachtwoorden worden encrypted opgeslagen, dit houdt in dat niemand erbij kan, behalve jij. Zelfs Password Boss niet. Doordat er wel degelijk beseft wordt dat veiligheid voor mensen van het grootste belang is. Kun je zelf kiezen op in welk land de server staat, die jouw wachtwoorden moet opgeslagen. Dit kan in negen landen. Er wordt altijd aangeraden om voor een Europees land te gaan, omdat veiligheid en privacy hoger daar staan aangeschreven.

Nieuw account aanmaken

Maak je een nieuw account aan op een website waar je nog niet eerder geweest bent. Dan kun je met één klik al je gegevens invullen in het registratieformulier. Daarbij wordt dan ook automatisch een nieuw wachtwoord aangemaakt. Kom je nog een keer terug naar deze website dan wordt er automatisch gevraagd of je wil inloggen. Dit kan automatisch. Je hoeft niets te doen, anders dan naar de website te gaan. Dit werkt met Chrome, Explorer, Edge, Firefox en Opera. Helaas niet op Safari.

Beveiligde browser van Password Boss

Uniek aan Password Boss is nog wel de beveiligde browser. Wil je banktransacties doen of andere zaken met zeer gevoelige informatie? Dan is het gebruik van de beveiligde browser binnen de app een perfecte oplossing. Zo wordt je geleidt naar een beveiligde omgeving middels een DNS server. Tijdelijke bestanden en cookies worden automatisch verwijderd na gebruik en het stopt aanvragen van buitenaf die de DNS willen wijzigen.

Password Boss App

App installeren is zeer eenvoudig. Installeer de app op je IOS of Android mobiele apparaat en vul je hoofdwachtwoord in. Je krijgt direct volledige toegang tot al je wachtwoorden.

Two factor authentication

Password Boss maakt gebruik van two-factor authentication ofwel tweevoudige verificatie. Om dit mogelijk te maken kun je gebruik maken van de meest gebruikte authenticator: Google Authenticator. Of je kunt kiezen voor bijvoorbeeld Twillio Authy. Installeer deze authenticator op je telefoon en je hoeft alleen de Password Boss QR code te installeren. Bij het inloggen van je app of op de website, dien je nu niet alleen je hoofdwachtwoord in te voeren, maar ook je code die je van de authenticator krijgt. Dit maakt het dat het bijna onmogelijk wordt om nog in te breken in je wachtwoordmanager. Overigens is het niet verplicht om dit te gebruiken.

Veiligheid wachtwoorden

Om er zeker van te zijn dat je wachtwoorden veilig zijn, wordt er een score afgegeven. Dit hebben veel andere wachtwoordmanagers ook, zoals Dashlane en Lastpass.

 • Voordelen

  1. Eenvoudig in gebruik.
  2. Geschikt voor alle besturingssystemen. (iOS, Windows, Android etc)
  3. Tweevoudige beveiliging. 2FA
  4. Geeft automatisch aan hoe veilig je ingevoerde wachtwoord is.
  5. Vangt ook facturen af voor webshop bestellingen.
  6. Automatisch invullen gebruikersnaam & wachtwoord.
  7. Automatisch wijzigen van wachtwoorden voor oneindig aantal websites.
 • Nadelen

  1. Geen login gegevens opslaan voor programma’s.
  2. Ondersteuning voor Mac is minimaal.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *