Een wachtwoordmanager is software dat ervoor zorgt dat uw inloggegevens beter en veiliger worden opgeslagen. Zodat je nooit bang hoeft te zijn dat je gegevens op straat komen te liggen.

Daarnaast is een wachtwoordmanager niet alleen veiliger, maar ook sneller. Wachtwoorden worden doorgaans middels de browser aangeroepen, hierdoor hoef je niet ergens anders nog in te loggen alvorens in te loggen.

Wachtwoordmanager overal toegankelijk

In het verleden bestonden er veel wachtwoordmanagers die slechts op één pc te installeren was en die een wachtwoord maakte voor je. Daarbij moest je bij elk programma het wachtwoord zoeken dat erbij hoorde.

Tegenwoordig is dit niet meer nodig, met een simpelen installatie op je mobiel, tablet en/of pc kun je de passwordmanager overal gebruiken. Bij sommige software worden gebruikersnaam en wachtwoord zelfs automatisch ingevuld, je hoeft alleen nog op enter te klikken. Ook zal de wachtwoordmanager voor je een wachtwoord genereren tijdens het maken van een nieuw account. Dit wachtwoord is direct overal toegankelijk en encrypted, zo zal niemand je wachtwoord ooit van buitenaf kunnen achterhalen.

aanbevolen sticky password

Sticky password het in 2001 opgerichte van oorsprong Tsjechische bedrijf. Is verworden tot een van de grootste en bekendste password managers van de wereld. Wachtwoorden waren nog nooit zo makkelijk en bovenal veilig opgeslagen als met Sticky password. Waar ze in uitblinken; 1 click aanmelden, automatisch inloggen, wachtwoordkluis, persoonlijke gegevens opslaan en nog veel meer.

Op zoek naar de beste password manager ter wereld? Dan zit je bij Dashlane goed, zeer uitgebreide wachtwoord software. Het is een wachtwoord generator, wachtwoord kluis en een automatische wachtwoord invuller. Alles in één, nooit meer je wachtwoord vergeten, verliezen of nog erger gehackt worden. al je wachtwoorden zijn met Dashlane encrypted, dus goed beveiligd.

password boss wachtwoordmanager

Password Boss een van de grotere wachtwoordmanager, internationaal komt Password Boss altijd in de top 10 terecht van beste wachtwoordmanagers. Zo bezit de app een dubbele verificatie methode (2FA), automatisch gebruikersnaam en wachtwoord invullen en delen van wachtwoorden.

roboform review

Roboform, is een zeer gewaardeerde en gerespecteerde password manager. Die de juiste combinatie weet te maken tussen gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Je kunt gratis proberen wat je ervan vindt. Voor maar €14,95 voor een jaar (bij afname van 5 jaar) is het ook gelijk een van de voordeligste password managers. Hieronder hebben we nog meer informatie […]

keepass review

Keepass de bekendste en oudste password manager van Nederland. Deze offline password manager is geheel gratis te downloaden. Dit betekent ook dat je de wachtwoord manager ook moet downloaden en dus niet gemakkelijk uitwisselbaar is met alle andere apparaten die je gebruikt. Keepass is gebaseerd op een opensource systeem, dit houdt in dat elke developer […]

keeper password manager

Keeper is een zeer handige en intuïtieve password manager, die geschikt is voor zowel laptop, pc, telefoon en smartwatch. Voor een bedrag van €29,99 per jaar kun je al je apparaten synchroniseren met Keeper. Er is ook een family account, waarbij je voor €59,99 ruim 5 gebruikers kunt toevoegen. Zo kunnen ruim 5 mensen afzonderlijk […]

1password review

1Password is een Canadese password manager. Ontwikkeld door het bedrijf AgileBits. 1Password is een password manager die geschikt is voor gebruik op alle apparaten en vele verschillende soorten browsers. De website ziet er al erg goed uit en ze hebben veel aandacht besteed aan het perfectioneren van het gebruikersgemak en de intuïtiviteit.

lastpass review

LastPass een van de beste password managers op dit moment verkrijgbaar. We hebben zowel de gratis versie als de betaalde versie getest. De bevindingen hiervan vindt je hieronder.

Vaulteq de eerste Nederlandse wachtwoordmanager. Het in 2016 opgerichte Vaulteq door Frederik en Tim, richt zich hoofdzakelijk op transparantie. Zo worden alle wachtwoorden opgeslagen op een Nederlandse server en encrypted opgeslagen. Hieronder vindt je nog meer informatie en het gebruik van Vaulteq.