LastPass een van de beste password managers op dit moment verkrijgbaar. We hebben zowel de gratis versie als de betaalde versie getest. De bevindingen hiervan vindt je hieronder.

Gratis of Betaald, Lastpass?

Al hoewel de gratis versie goed is om mee te beginnen en uit te testen, ben je voor een paar tientjes met de premium versie een heel stuk beter af. Aangezien je dan ook middels je mobiele telefoon en tablet gemakkelijk kunt inloggen op je meest gebruikte apps. En alle inloggegevens kunt delen, met familieleden.

lastpass review

Prijs:
Gratis OF 1$ p/m premium

Auteur:
Beoordeling:
3

 • Voordelen

  1. Bij nieuwe gebruikersnaam, wordt automatisch gevraagd om een encrypted password aan te maken.
  2. Vanaf je browser kun je direct in je wachtwoorden bestand zoeken.
  3. Vult automatisch op de juiste plek uw gegevens in.
  4. Kunt altijd vanaf andere computer uw inloggegevens gebruiken.
  5. Vanaf browser direct wachtwoord veranderen.
 • Nadelen

  1. Het lage cijfer is allereerst te wijten aan, het feit dat Lastpass 2-3 keer een veiligheidsprobleem heeft gehad. Voor een password manager is dit onacceptabel, ook al is de interface geweldig.
  2. De gratis versie ondersteund geen mobiele apps.
  3. Bij de gratis versie is het ook is het niet mogelijk om bijvoorbeeld binnen de familie wachtwoorden te delen.

Wachtwoorden Kluis

De wachtwoorden kluis van Lastpass werkt erg gemakkelijk, ga naar de website en voeg gemakkelijk een profiel toe. Handmatig kun je elke website of zelfs andere informatie toevoegen die belangrijk zijn voor je. Ook is het mogelijk om via de browser de wachtwoorden kluis te bedienen. Zo is het mogelijk om wachtwoorden direct toe te voegen via de browser of via de app op je mobiel.

wachtwoord kluis

Browser toevoeging

Via de browser extensie is het heel gemakkelijk om alle gegevens te beheren. Wanneer je de browser opent zal automatisch ingelogd worden. Zo kun je direct inloggen op alle websites waar je je gegevens van opgeslagen hebt. Maar ook wanneer je op de website terecht komt is het een fluitje van een cent om de gegevens aan te passen.

browser wachtwoorden

Lastpass op alle devices

Je kunt deze password manager op alle devices gebruiken, zowel op tablet, smartwatch, mobiel, laptop als pc. Echter het is alleen mogelijk om bij de mobiele versie te gebruiken bij een premium account.

Deze mobiele versie heeft ook een fingerprint herkenning, dus zeer geschikt voor de huidige generatie mobiele telefoons en tablets.

lastpass apparaten

Conclusie Lastpass

Lastpass is een erg goede en gebruiksvriendelijke password manager. Met een dubbele verificatie en ecrypted wachtwoorden erg veilig. Lastpass is middels de premium versie zeer goed te gebruiken op je mobiele telefoon en tablet.

De rede dat Lastpass uiteindelijk toch een lage beoordeling ontvangt is dat er in de afgelopen jaren 2-3 maal een lek is geweest. Hierdoor waren wachtwoorden niet goed genoeg beveiligd. Wij vinden dat dit niet kan en mag gebeuren, bij een bedrijf dat zich in deze bedrijfstak manifesteert.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *