Vaulteq de eerste Nederlandse wachtwoordmanager. Het in 2016 opgerichte Vaulteq door Frederik en Tim, richt zich hoofdzakelijk op transparantie. Zo worden alle wachtwoorden opgeslagen op een Nederlandse server en encrypted opgeslagen. Hieronder vindt je nog meer informatie en het gebruik van Vaulteq.

Net zoals vele andere wachtwoordmanagers maak je een hoofdwachtwoord aan. Met dit wachtwoord heb je de beschikking over al je wachtwoorden. Vervolgens worden al je wachtwoorden automatisch ingevuld op elke plaats waar jij je wachtwoord voor nodig hebt.

Onder Europese wetgeving is Vaulteq verplicht om wachtwoorden lokaal op te slaan. Zo worden wachtwoorden in Nederland opgeslagen en daardoor altijd goed beveiligd.

Prijs:
Gratis OF €2,99 per maand premium

Auteur:
Beoordeling:
5

 • Voordelen

  1. Alle wachtwoorden opgeslagen in Nederland.
  2. Two Factor Authentication (Dubbele veiligheid)
  3. Synchroniseert met alle besturingssystemen. (Windows, Mac, iOS, Android etc.)
  4. Geeft automatisch aan hoe veilig je ingevoerde wachtwoord is.
  5. App compleet gratis.
 • Nadelen

  1. Browser extensie alleen beschikbaar voor betaalde optie.

Starten met Vaulteq

De wachtwoordmanager app is gratis, je begint dus altijd met het downloaden en installeren van Vaulteq op je mobiele telefoon of tablet. Dit doe je door je email adres in te vullen op de website. Vervolgens wordt je naar de app store van Android of Apple geleid.
vaulteq installeren

Na het invullen van je wachtwoord ben je nagenoeg klaar.

Het enige dat nog gedaan dient te worden is je account verifiëren. Nu kun je de extensie installeren en alle wachtwoorden worden automatisch ingevuld in de browser. Op elke website waar een wachtwoord en gebruikersnaam vereist zijn.

vaulteq extensie

Browser Extensie

Naast het gebruik van de extensie voor het automatisch invullen van wachtwoorden, kun je ook wachtwoorden veranderen en gebruikersnamen aanpassen.

Two Factor Authentication

Vaulteq maakt gebruik van een Two Factor Authentication systeem. Tijdens het aanmelden vul je een email adres en master wachtwoord in. Daarnaast maak je een zogenaamde passcode aan. Hiermee zorg je ervoor dat wanneer iemand je master wachtwoord achterhaald, er nog een twee code is die alleen jij weet.

Technisch gezien werkt de two factor authentication als volgt.

Je email adres wordt gebruikt als gebruikersnaam en identificatie middel van de server.

Er wordt automatisch een SHA256 key gemaakt aan de hand van het master wachtwoord. Dit is een afgeleide daarvan. De server heeft deze sleutel nodig ter verificatie.

Email adres, master wachtwoord en SHA256 apparaat wachtwoord worden verstuurd middels HTTPS.

De uiteindelijke zogenaamde passcode is gemaakt door een AES256 van de gebruikersnaam verwerkt in een prive code. Het gaat hier om een numerieke code.

Veiligheid

Transparantie en veiligheid is voor Vaulteq erg belangrijk, zo hebben ze grote gedeeltes van de software open source gemaakt. Hierdoor hebben verscheiden programmeurs en developers meegewerkt en gekeken naar veiligheidslekken. Zo wordt Vaulteq nog veel veiliger.

Ook zorgt de AES256 codering ervoor dat wanneer je je apparaat sluit, alle wachtwoorden direct encrypted zijn. Zelfs medewerkers van Vaulteq kunnen niet bij jouw wachtwoorden.

4 antwoorden
 1. Support
  Support zegt:

  Er is nog een password manager van Nederlandse bodem. Al sinds 2011 in de App Store: The Vault.
  Een betrouwbare, transparante passwoord manager voor iedereen: simpeler dan The Vault wordt het niet.
  Gratis.
  – Het verdienmodel? Als je de app nuttig vindt en dagelijks blijkt te gebruiken, betalen gebruikers graag voor extra features.
  – Ook duidelijk over hoe de encryptie: TheVault-app.com/crypto.html
  – Ook belangrijk: jouw data staan alleen op jouw telefoon. Niet zomaar op een computer van iemand anders, ergens in de Cloud.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *